Toborzás

Nálad a labda!

Szeretettel várunk minden 6-11 év közötti úszni tudó lányt és fiút, aki szeretné kipróbálni Magyarország legeredményesebb csapatsportját, a vízilabdát, egy nagyon jó hangulatú, és szép eredményekkel büszkélkedhető csapatban!

Edzések a V8-ban mindennap 15 órától! A nyár során előkészítő csoportjaink várják az új jelentkezőket Leányfalun! Hívjátok bátran Varjassy Katalint.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Varjassy Katalin: 06 70 3706677

 

A rendszeres sportolás és a vízilabda előnyei gyermekkorban:

A rendszeres sport megalapozza a felnőttkori testalkatot, javítja a teherbíró – és ellenálló képességet. Minden sport fegyelmezettségre, pontosságra nevel. Fejleszti a figyelmet, összpontosító képességet, akaraterőt, kitartást. Természetesen feltétel, hogy a gyermek magabiztosan, jól tudjon úszni. Aki jól úszik, az könnyen beépül a csapatba, hiszen a vízilabda csapatjáték, és a gyermekek szociális fejlődése szempontjából ebben rejlik egyik nagy előnye is. Emellett kiválóan edzi a testet is, jó erőnlétet biztosít és a koordinációs képességeket is fejleszti.
Az edzés fejleszti az izmokat, erősíti a csontokat, gyorsítja az anyagcserét, és csökkenti a vércukorszintet. Nagyon kevés olyan izom van, amely nem jut szerephez egy vízilabdameccs során. A lábak folyamatosan dolgoznak, a törzs úgyszintén. A sportág erősíti a szív- és érrendszert, növeli a jó koleszterin szintjét, csökkenti a vérnyomást, illetve bizonyos típusú daganatos megbetegedések és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Az úszás fejleszti az izomzatot, jót tesz a gerincnek, javítja a testtartást és fejleszti a tüdőt.

A vízilabdázás energiát ad, amely nemcsak a meccs alatt jön jól! Jótékony hatással van az iskolai teljesítményre, a fizikai terhelés, a rendszeres sportolás ellensúlyozza a szellemi terheléssel járó feszültséget, a gyermekek kiegyensúlyozottabbakká, nyugodtabbakká válnak általa.

Vízilabda = biztos úszótudás + ügyesség + erő + állóképesség + észjáték.

Egyszerre követel a gyerekektől: jó fizikai felkészültséget, kiemelkedő figyelmet – egyszerre kell koncentrálni a labdára, a bíróra, az ellenfél játékosaira, a saját csapattársakra, az edzőre, a szabályokra és a taktikára. Ember legyen a talpán, aki mindezt mélyvízben taposva, állandó birkózás közben teljesíteni tudja. Aki itt megállja a helyét, nagy valószínűséggel az életben is jól elboldogul majd. Már a rendszeresen edző legkisebb korosztályban is kiegészítő edzést folytatnak a gyerekek, erősítő gyakorlatokkal, futással és gimnasztikával javítják állóképességüket, és az egyben bemelegítésként is szolgáló gyakorlatokkal megelőzhetik a sportsérüléseket is.

A vízilabda egy olyan sportág, amiben nagyon csekély a sérülések veszélye. A víz ugyanis pufferként működik, vagyis tompítja a gyors mozgás erejét. A víz az ízületek szempontjából kifejezetten kímélő közeg.

A közösség jótékony hatása:

A vízilabda csapatjáték!
Ha túlságosan gátlásos, visszahúzódó a gyermek, azért jó, ha vagány, nagyszájú, hiperaktív, nehezen kezelhető, azért szükséges. Mindkét esetben megtapasztalhatják a közösség erejét. A teljesítmény számít, elismerés annak jár, aki előreviszi bármilyen módon a csapatot. Akár mókamesterként, akár csodakapusként, akár gólokat lövő csatárként. Lesz, aki a szorgalmával tűnik ki, lesz,aki a taktikai érettségével, eszével. Minden játékos hozzátesz valamit a csapat erejéhez !

A tehetség szorgalom nélkül nem hoz eredményt!