Nálad a labda! rendezvény szavakba öntve

Megpróbálom szavakba önteni azt, ami szeptember 12-én történt.
Mint arra bizonyára emlékeztek, aznap ünnepeltük megalakulásunk 10. évfordulóját. Ennek alkalmából egész napos rendezvényt szerveztünk Nálad a labda! elnevezéssel, melynek keretében szerettük volna megtölteni a V8-at.
A programban szerepelt az I. KÓPÉ Vízilabda Kupa 2004-es korosztály számára, melynek résztvevői voltak a

Győri Vízisport Egyesület
Oázis SC
Tatabányai Vízmű SE
KÓPÉ ÚVSE

A torna szabályai megegyeztek az idei Kőnigh György Gyermek 2004-es bajnokság szabályaival, tehát a sorozatra való felkészülést is jól szolgálta.
A meccseken az alábbi eredmények születtek:

KÓPÉ ÚVSE – Oázis SC: 17-6
Győri Vízisport Egyesület – Tatabányai Vízmű SE: 0-26
KÓPÉ ÚVSE – Tatabányai Vízmű SE: 6-16
Győri Vízisport Egyesület – Oázis SC: 14-5
Tatabányai Vízmű SE – Oázis SC: 14-6
KÓPÉ ÚVSE – Győri Vízisport Egyesület: 26-1

Az már hamar kiderült, hogy a Tatabánya a mezőny előtt jár, amúgy a meccsek a szokásos utánpótlás ritmusban zajlottak. Ahogy kezdett szétnyílni az olló, úgy kaptak kedvet a vezető csapat játékosai a játékhoz, és velük ellentétben kedvetlenedtek el a hátrányban játszók. Így alakult ki többször a reálisnál jóval nagyobb arányú győzelem.
Egy dolog azonban biztos! Minden csapat, minden játékos fejlődött ez alatt a néhány mérkőzés alatt önmagához képest.

Az I. KÓPÉ Kupa végeredménye:

I. Tatabányai Vízmű SE
II. KÓPÉ Úszó-, Vízilabda Sportegyesület
III. Győri Vízisport Egyesület
IV. Oázis SC

Különdíjasok:
Gólkirály: Nagy Ákos, Tatabányai Vízmű SE 24 góllal a Reklám Eszköz Kft kupáját kapta meg
Legjobb Kapus: Szabó András, Tatabányai Vízmű SE a CIB Bank Szentendrei fiókjának kupáját kapta meg
Legügyesebb Leány játékos: Dobos Csenge, Győri Vízisport Egyesület a Neo Logistic Kft kupáját kapta meg
A Torna Legjobb Játékosa: Domján Dávid, KÓPÉ ÚVSE a PRINTZ FUVAR kupáját kapta meg.

Volt még egy különdíj, amit a KÓPÉ ÚVSE alapított: a Jövő Reménysége különdíj, melyet a 2006-os születésű Nagy Zalán, KÓPÉ ÚVSE kapott meg.

Két vidéki vendég csapatunk a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi múzeum-köztudottabb nevén Skanzen-felajánlásából, családostól tekintheti meg ezt a népszerű látványosságot.

A mérkőzések szüneteiben a Pilis-Dunakanyar térség általános és középiskolái versengtek egymással úszásban. Minden iskola 8-8 fős váltót úszott, pörgős ritmusban.
Kifejezetten látványos versengés volt. Jó volt nézni a testnevelő kollégákat, ahogy buzdították csapataikat.

Eredmények:

Alsósok versenye:
1. II. Rákóczi Ferenc általános iskola Szentendre
2. Barcsay Jenő általános iskola 1. Szentendre
3. Leányfalu Móricz Zsigmond általános iskola
4. Izbég
5. Barcsay 2.
6. Zöld Sziget általános iskola Szigetmonostor
7. Agytanoda Szentendre
8. Pollack Mihály általános iskola Tahitótfalu

Felsősök versenye:
1. II Rákóczi Ferenc általános iskola Szentendre
2. Református gimnázium és általános iskola Szentendre 2.
3. Barcsay Jenő általános iskola
4. Református gimnázium 1.
5. Móricz Zsigmond általános iskola Leányfalu
6. Izbég
7. Agy tanoda
8. Zöld Sziget Szigetmonostor

Középiskolák versenye:
1. Református gimnázium Szentendre 1.
2. Református gimnázium Szentendre 2.
3. Móricz Zsigmond gimnázium Szentendre
4. II. Rákóczi Ferenc gimnázium Szentendre

A szépség fogalma sok esetben megfogalmazhatatlan. Ezért annyira izgalmas. Mindenki számára mást jelent. Egy biztos Faraga Szilvi szinkronúszó lányai szépek. Mondhatnánk, hogy így már nincs is nehéz dolga edző kollégánknak. Persze, hogy ez nem igaz! Nap mint nap látjuk a lányokat edzeni, tornázni, erősíteni, spiccet törni, nyújtani, kűzdeni a csapatba kerülésért, a pontokért, elismerésért. A szombati bemutatójukon azonban nyomát sem láttuk ezeknek az éveknek. Légies, csodálatra és elismerésre méltó, SZÉP volt!

Félidőben igazi sportcsemegét láthattunk. A Szolnoki Dózsa-Közgép-A-HÍD OSC Újbuda mérkőzés fokozta a hangulatot. Mindkét csapat szoros programja közben vállalta a felkérést, szem előtt tartva azt a tényt, hogy bajnoki és BL felkészülésükben hasznos állomás a szentendrei.
Minden jelenlévő gyermek nevében is hálás köszönet jár érte!

Mint tudjuk a Szolnok Hannoverbe utazik csütörtökön, ahol a házigazdák mellett a szerb Kragujevác és a montenegrói Budva lesz az ellenfél. Az OSC pedig Athénba teszi át székhelyét, ahol a görög Vouliagmeni, az olasz Brescia és francia Montpellier ellen kell majd bizonyítani.
Fordulatos meccsen harmadik negyedbeli jó játékával végül a Szolnok nyert 11-9-re.
Szolnoki góllövők: Younger, Varga Dénes 3, Gocic, Vámos, Mezei, Varga Dániel, Kis, Jansik 1-1.
OSC góllövők: Kovács 2, Bátori, Németh, Juhász, Salamon, Gór-Nagy, Bundschuch, Brguljan 1-1.
Játékvezetők: Vogel Gábor és Rubos Károly

A mérkőzés előtt Verseghi-Nagy Miklós polgármester úr köszöntötte a két világsztárokkal teletűzdelt csapatot, a tízéves KÓPÉ ÚVSE-t, és Dr. Kemény Dénest idézte: „Egyik szemedet mindig a célon, a másikat a következő lépésen tartsd!”.

Az űrvízilabda után elindult az autogram vadászat. Büszkén jelentem, hogy sok kapitális vadat sikerült ejteni.
De még mindig nem volt vége a látnivalóknak. Vízbeszállt ugyanis felnőtt csapatunk is, amely idén az OBI/B bajnokságban, vagyis a magyar másodosztályban szerepel idén.
Az ellenfél pedig egy igazi ALLSTAR csapat volt. A KÓPÉ-MTK vegyes válogatottja ráncigálta felnőttjeink bajuszát. A meccs végül igazságos döntetlennel zárult. Azt gondolom, lehetünk annyira nagyvonalúak, hogy eltekintünk attól a ténytől, hogy a kicsik sokszor másfélszer annyian voltak, mint a nagyok.

Végül szeretném idézni magunkat!

Már nem tudom, hogy a megnyitón, valamelyik interjúban, vagy csak a fejemben hangzottak el az alábbi mondatok, de talán ez mindegy is, hiszen az igazságot tükrözik.

Petőváry Zsolt: 10 éve azért alapítottuk Zolival a KÓPÉT, hogy a Pilis-Dunakanyar régióban élő családokkal megismertessük és megszerettessük a vízilabdát. Már most elmondhatjuk, hogy munkánk nem volt hiábavaló, évről évre újabb tehetségeket fedezünk fel és indítunk el ezen a gyönyörű úton. Már jelenleg is rengetegen vallhatják magukat a Magyar Vízilabda család büszke tagjainak.

Kósz Zoltán: küzdelem és siker. Kézen fogva járnak egymással. A kettő valamelyike a másik nélkül nem ér annyit, mint együtt. Ezt a napot hónapok óta szerveztük és ilyennek álmodtuk meg, mint amilyen lett. Szerettük volna bemutatni azt az óriási különbséget, ami a kezdeteket jellemzi és azt is ahova el lehet jutni. Ezért külön köszönjük Varga Daniéknak és Gór-Nagy Mikiéknek, hogy megjelenésükkel munkánkat ilyen nagy mértékben segítették!

Kívánunk Nekik annyi kitartást és erőt a jövőhöz, mint amennyit ma Tőlük kaptunk!

Végül köszönjük Szentendre városának és polgármesterének Verseghi-Nagy Miklósnak, munkatársainak, Drégely Miklósnak és a V8 Uszodának, kollégáinknak, akik az esemény szervezésében és lebonyolításában, valamint a mindennapokban vesznek részt, valamint a sok-sok sportszerető helybélinek, akik nélkül nem lenne fontos, hogy a KÓPÉ legyen.

Hatalmas köszönet a likviditásért a PRINTZ FUVAR kft-nek és a Maspednek.

A tárgyi felajánlásokért, melyeket ajándékként tudtunk adni a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak, az ICO-nak, a CIB Bank Szentendrei fiókjának, a Yordo-nak, a Diapolo-nak, a Speedo-Manta-nak, a Maros Profi szervíznek, a Só Klíma barlangnak.

A csapatok és résztvevők jóltartásáért a Visegrádi Ásványvíz-nek, Forgó Étterem-nek, Szilágy Pékség-nek, Detki Keksz-nek, KIKIZ Édesség-nek (talán nem is tudjátok, hogy a meccs előtt közvetlenül ezzel laktak jól a szolnoki játékosok is!)

A szervezésért, lebonyolításért, grafikáért, reklámért, ötletekért és a „feszességért” a BGM5.com-nak, Reklámeszköz kft-nek, Neo Logistic kft-nek Bencének, Anitának és Nórinak.

Az egész napos fotózásért és annak eredményéért Szporni Csabának.

Összességében köszönjük szépen, ennyi ajándékot egész életünkben nem kaptunk, mint szombaton!

Zoli és Zsolt